Niets zet zo snel een tijdsbeeld neer als muziek, enkele noten klinken en we zijn terug in het verleden.
Het Historisch Adviesbureau 30-45 is op zoek gegaan naar artiesten in binnen- en buitenland wiens optredens een duidelijk historisch thema hebben.

Wilt U voor uw bevrijdingsfeest een echte Amerikaanse Big Band zoals die optrad tijdens de oorlog en die muziek speelt van Glenn Miller, dan kunnen wij die voor U regelen.
Zoekt U een klein orkestje voor in die donkere rokerige kroeg uit die belangrijke scene in uw film of juist een charmante zangeres die rechtstreeks uit een Duits cafe uit de Weimar Republiek lijkt te zijn weggelopen?
Dan bent U bij ons aan het juiste adres.

Hieronder staan enkele van de artiesten die in onze kaartenbak zitten.

Wij zijn altijd nog op zoek naar artiesten die op authentieke wijze een optreden kunnen verzorgen uit de periode 1900-1950.
Past U bij ons en wij bij U? Neem dan contact met ons op!

 

Dorine is een zangeres met een grote liefde voor muziek uit de jaren dertig.
Haar grote passie, het zingen van de muziek van Kurt Weill, Hanns Eisler en de teksten van Bertold Brecht, voert ze uit met diverse ensembles in Nederland en Duitsland.

De Radio

De Stalen Band bestaat uit een compleet dansorkest die in prachtige ouderwetse smokings en vanachter ouderwetse 'bandstands' een ode brengen aan de Ramblers, Neer'landsch bekendste dans orkest.
Echte Nederlandse Swing!

Hot Club de Frank

De Hot Club de Frank is één van de belangrijkste Nederlandse swingorkesten. Het orkest speelde op de belangrijkste podia, waaronder het North Sea Jazz Festival en het Montreux Jazzfestival.
Daarnaast is het een van de weinige hedendaagse bands die in hun repertoire ook de populaire Nederlandse muziek uit de jaren 30-40 hebben en deze ook op authentieke wijze kunnen spelen!

Paul Harper is een bekende artiest in Engeland die perfect de optredens van Max Miller, George Formby, James Cagney, Al Bowlly en velen andere perfect kan nadoen.

Hij heeft 15 jaar ervaring in het binnen- en buitenland, hij treed op op evenementen, als keurige heer of soldaten entertainer, heeft meegedaan in films, etc.

De Radio

Bill Baker's Big Band is gespecialiseerd in het spelen van de Big Band muziek uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.
Ze spelen onder andere de muziek van grote namen als Glenn Miller, Duke Ellington, Harry James, Tommy Dorsey, Benny Goodman en Count Basie. Deze band heeft opgetreden met Vera Lynn en was speciale gast op het Glenn Miller festival in Iowa, USA.

Voor al uw nostalgische feesten kunt U onze ouderwetse DJ At uitnodigen.
Muziek uit de jaren 30 tot en met de vroege jaren 60 komt aan bod met een leuke passende uitstraling.
Of hij nu in jaren 50 kleding komt of in zijn Amerikaanse Tweede Wereldoorlog uniform!

Als danser weet At precies wat nodig is om het publiek op de dansvloer te krijgen!

Familietrio de Tivolies is een vermakelijke muziektheater act die teruggrijpt naar het Nederland van de jaren vijftig.

De broers Jan en Joop en zus Jantien maken muziek die herinneringen oproept aan de populaire artiesten uit de vijftiger jaren zoals de Ramblers, Corry Brokken, Eddy Christiani, de Skymasters, Teddy Scholten, etc… etc…