Eagle Media Productions in Engeland benaderde ons om mee te werken aan een documentaire voor Discovery Channel.
De documentaire gaat over het Verzet in Nederland tijdens de oorlog.
Voor deze productie verrichtten uitgebreid vooronderzoek, legden contact met voormalige leden van het verzet, deden dienst als tolk, gaven advies, leverden authentieke reproducties, organiseerde toegang tot unieke en zelden gefilmde bunkercomplexen van de Atlantikwall, kregen toegang tot de kazematten op de Grebbelinie, regelde wapenvergunningen en leverde figuranten in Nederlandse 1940 uniformen, burgerkleding en Duitse soldaten.

We creëerde verschillende scène's, zoals een huiszoeking die plaats vond in een kleine woonkamer waarbij de onderduiker achter de boekenkast niet gevonden wordt.
We beelden het werk van onze dappere koeriersters uit. Creëerde een Duitse controlepost in het bos, inclusief twee tot aan de tanden toe bewapende Duitse soldaten.
We hebben laten zien hoe neergekomen Geallieerde piloten door moedige mensen geholpen werden om gevangenschap te voorkomen.
De filmploeg was bijzonder onder de indruk van onze hoge kwaliteit reconstructies en onze historisch correcte voorstellingen.

De documentaire wordt vanaf regelmatig uitgezonden op allerlei zenders zoals:

Hieronder ziet U enkele foto's en videofragmenten.
Klik HIER om meer foto's van dit evenement te bekijken in ons foto-archief.


Ik stuur jullie even een kort bericht om je enorm te bedanken voor jullie harde werken, enthousiasme en gewoon omdat het zo leuk was met jullie om te gaan.
We zouden zeker niet zulke goede resultaten behaald hebben zonder jullie in ons team.
De reconstructie scènes waren top en ik kan niet wachten tot ik de opnames terug kan zien de komen de weken.
Geoff, James en ik vonden het fantastisch in Holland, bedankt dat jullie het zo speciaal gemaakt hebben.

Audrey
Eagle Media Productions