In de jaren '30 en '40 was vooral 'Hot Jazz' reuze geliefd, echte originele Hot Jazz is niet makkelijk te spelen maar ook de populaire dansmuziek van toen heeft een hele eigen toon en sfeer die moderne bands zelden kunnen reproduceren.
Een van de bands die hier wel meer dan geslaagd in is, heet 'Hot Club de Frank'.
Al jaren zeer geliefd onder kenners van hot jazz, swing, zigeunerjazz, bebop en klezmer.
Een tijd waren ze het vaste salonorkest van het Amstel-Hotel en traden ze wekelijks op in de Amsterdamse Bamboo Bar.
Ze hebben verschillende succesvolle CD's opgenomen, hebben oa opgetreden op het North Sea Jazz Festival, festivals in Oostenrijk, Italïe en Zwitserland, het fameuze Montreux Jazz Festival, het Italiaanse Ferrara Buskers Festival en tournee's door Duitsland en Zuid-Frankrijk.

En dan in 2003 doen ze iets heel bijzonders, samen met Lex Lammen, KRO-presentator, maken ze een muziektheatervoorstelling over de hoogtijdagen van de Nederlandstalige Swing. Begin 2003 staan zij op de planken met hun voorstelling Heel de band is favoriet in het Amsterdamse Pleintheater. Alle voorstellingen zijn uitverkocht.
Het is dan ook een unieke voorstelling vol Nederlandstalige hits uit de jaren 30-40-50, afgewisseld met toneelscenes die de moeilijkheden en achtergronden van muziek maken in die roerige tijden duidelijk maakte.

Een perfecte band voor het HAB3045 dus!
Ze kunnen perfect de muziek van toen weer tot leven brengen, authentieke muziek of eigen arrangementen, jaren 30 Swing of jaren 40 pop, het kan allemaal.

Wilt u de band inhuren voor uw volgende evenement, film- of tv-opnames of iets anders?
Neem dan contact met ons op via de Informatieknop.

Klik HIER voor meer foto's van de band.