Welkom bij Historisch Adviesbureau '30-'45.
Een unieke informatie dienst betreffende het dagelijks leven tijdens de eerste helft van de 20e eeuw, specifiek de jaren 1930-1945.

Al jaren bestuderen wij het leven in Nederland van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. We verzamelen informatie, spreken met mensen die deze tijd zelf hebben meegemaakt en proberen zelf van alles uit om zo een uniek inzicht te krijgen in het verleden.
Op deze manier weten wij bijvoorbeeld hoe recepten uit de hongerwinter smaken, hoe het is om op een fiets met houten banden te fietsen, en nog veel meer.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Wij kunnen u helpen met van alles dat te maken heeft met de periode waarin wij ons gespecialiseerd hebben. We beantwoorden vragen, doen onderzoek, maken reproducties, leveren acteurs in authentieke kleding, etc, etc.
En omdat wij ons al jaren bezig houden met deze materie en veel ervaring hebben kunnen wij uw opdracht snel, goedkoop en vooral historisch correct uitvoeren.

Wij kunnen iedereen van dienst zijn, we helpen film-, tv- theater- en documentairemakers bij het bouwen van decors en costuums, we leveren acteurs, requisieten en doen research.
Maar ook helpen we auteurs, journalisten, fotografen. We organiseren acteurs, requisieten en locaties voor unieke foto-shoots, wij kunnen u een compleet ingerichte jaren 30 woning aanbieden!

Evert op weg naar zijn werk Voor winkels creëren we historische etalages en inrichtingen, voor scholen produceren we een kist vol educatief materiaal, verlevendigen we lessen met onze acteurs, fantastische feesten worden georganiseerd met behulp van onze muzikanten en dansers.

Kijkt u maar eens wie u zijn voorgegaan en wat we u te bieden hebben.
Wij hebben toegang tot verschillende unieke en grote privé-collecties vol muziek, kleding, documenten en vele andere voorwerpen waar zelfs musea jaloers op zijn.

Daarnaast produceren wij exacte reproducties, uw kostuumontwerper kan onze originele Nederlandse jaren 30/40 kleding en patronen lenen om er voor te zorgen dat de kleding die hij voor u maakt precies goed wordt.
We beschikken over veel adressen en contactpersonen. Wij kunnen u maanden werk besparen waarin u anders op zoek moet naar namen en adressen van bijvoorbeeld verzetslieden, verzamelaars, museum directeuren, schrijvers, etc.


Kijkt u vooral eens rond op deze site, stel ons gerust uw vragen en zet onze site bij uw favorieten!
Kortom, als u iets (wat dan ook) gaat doen dat iets te maken heeft met de eerste helft van de 20e eeuw, dan is contact met ons op te nemen een eerste, onmisbare stap in de goede richting.
Wij leveren verleden.

illustratie uit een foldertje van 1945