Het militaire aspect van Historisch Advies is een hele aparte tak, het betreft hier niet alleen research maar ook advies.
Het is vaak erg moeilijk voor een leek om op zoek te gaan naar militaire informatie of om te begrijpen hoe bepaalde zaken bij het leger in elkaar zitten.
Daarnaast is het soms nodig om mensen zonder enige militaire ervaring te leren hoe soldaten marcheren, salueeren en met wapens om gaan.
Helemaal als men zich realiseerd dat deze gebruiken veranderen en regionaal verschillen.

Bij het Historisch Adviesbureau 30-45 hebben we daarom enkele Militaire experts voor U klaar staan.
Zij hebben zelf ervaring in het leger maar bestudeerde ook uitvoerig de regels en gebruiken van vroeger, daarbij houden ze zich ook bezig met Historische experimenten.
Zo krijgen ze uniek inzicht in hoe het er vroeger aan toe ging.

Research doen zij voor U veel sneller dan de gemiddelde onderzoeker maar ook kunnen zij uw acteurs of figuranten bijbrengen hoe zij zich als soldaten dienen te gedragen, of dit nu Drill uit het Engelsche leger van 1945 betreft, wapen handelingen uit het Duitse leger van 1916 of hoe de Nederlandsche soldaat in 1937 marscheerde.
Voorkom fouten die iedere veteraan of zelfs iedereen die in het leger gezeten heeft onmiddelijk ziet, help uw acteurs zich in te leven in hun rol.

Natuurlijk hebben onze experts ook veel kennis op het gebied van voertuigen, wapens en uniformen.
Zij kunnen U originele objecten laten zien en aanwijzen waar U op moet letten bij het reproduceren.
Als U een film maakt die speelt tijdens de Eerste of Tweede Wereldoorlog, dan kunt U het zich eigenlijk niet veroorloven ons niet in te schakelen.