Onze Wooning

Ons hoofdkwartier is een etage in Amsterdam Oost, het gebouw waar wij zitten is in 1918 gebouwd en om te laten zien wat wij zoal kunnen hebben we deze woonruimte ingericht als een woning uit 1943.
Op deze manier is onze woning dus tegelijk een showroom waarmee we U een idee kunnen geven van onze qualificaties.
Dit is de kwaliteit die U kunt verwachten als U ons een stijlkamer laat inrichten in een museum of tentoonstelling, zo gedetailleerd kunnen wij uw film/tv set inrichten.

Als de woning helemaal klaar is zal zij uitermate geschikt als locatie voor film/tv opnames, er hoeft geen decor gebouwd te worden, er hoeven geen requisieten gehuurd te worden, een art director hoeft niet aan de slag te gaan, de set dresser kan thuis blijven, research is al gedaan, etc.
De woning is kant en klaar voor uw productie, speelt uw verhaal iets vroeger of later dan kan dit simpel aangepast worden.
We hebben de woning zo ingericht dat zij door het verplaatsen van enkele spullen makkelijk een paar jaar verder voor, of terug in de tijd gesitueerd kan worden.

In de woning is het 1943, dit jaar hebben wij gekozen omdat de meeste opdrachten die wij krijgen toch wel de oorlog als thema hebben, in 1943 moesten de meeste Nederlanders hun radio inleveren, ook werd het leven na 1943 veel zwaarder en dat merkte men aan de interieurs.
In onze woning is het dus wel oorlog maar dat is alleen te merken aan de kleine details.
De meubels zijn bijvoorbeeld typisch eind jaren 20 (Amsterdamse School), de radio is jaren 30 en de tijdschriften jaren 40, in de jaren 50 woonde de meeste Nederlanders nog nauwelijks anders dan in de jaren 40.
U ziet, we kunnen op die manier het dagelijks leven in Nederland in de jaren 20, 30, 40 en 50 uitbeelden.

Dit project is nog niet helemaal klaar, we zijn pas net begonnen met deze woning compleet terugbrengen naar de jaren 40 en zijn al erg ver maar we zijn ook perfectionisten.
Zo moeten wij de stopcontacten nog vervangen door bakelieten exemplaren, het plafond moet vervangen worden, houtwerk geverfd, oude wasbak geinstalleerd, etc.
Het jaren 30 behang ligt al klaar, het klapbed wordt gemaakt, de douchekranen vervangen, maar we zijn er nog niet helemaal.
Vandaar dat we de woning momenteel voor een gereduceerd tarief verhuren.

Wij verhuren onze showroom/jaren 40 woning voor film/tv opnames.
U mag gebruik maken van
alles dat zich in de woning bevind, dit zijn over het algemeen bijzondere jaren 20-30-40 spullen die wij normalitair verhuren.
Desgewenst mogen ook de kledingstukken uit de collectie gebruikt worden en is er gratis een figurant (de bewoonster) in jaren 30-40 kleding beschikbaar.
Verder verwijzen we U naar de algemene voorwaarden die U kunt lezen op de informatiepagina op onze site.

Hier kunt U een kort filmpje zien van de achter- en voorkamer;

 

Hieronder staan nog enkele foto's die U een idee geven van hoe de woning eruitziet, wilt U nog meer foto's zien dan verwijzen we U graag naar ons digitale fotoalbum;

Klik hier voor het HAB3045 Fotoalbum

De zithoek, Amsterdamse schoolstijl.

De radiohoek, de radio speelt echt muziek en radiouitzendingen uit het decennia van uw keuze, onder de radio staat een koffergrammofoon met 78 toeren platen die ook echt werkt.

Een panorama van de achterwand van de woonkamer.