Bij het Historisch Adviesbureau hebben zich een aantal gespecialiseerde medewerkers aangesloten, mensen met een bijzondere kennis betreffende de jaren 30-40, maar ook acteurs met hun eigen costuums, requisieten, papieren, etc.
Mensen gespecialiseerd in het doen van onderzoek, namaken van documenten, decor bouwers, muzikanten, etc.

Via het Historisch Adviesbureau kunt u deze medewerkers inhuren voor uw film- of televisie opnames, foto sessies, optredens in musea of evenementen, etc.

 

Voor het laten herleven van het verleden heb je veel requisieten nodig.
Bij 30-45 hebben we een speciaal team die de vreemdste dingen kunnen namaken voor u, persoonsbewijzen, chocoladerepen, sigaretten pakjes, etc.
Kees, Joeri en Patrick hebben veel ervaring op dit gebied, ze werken als graficus, ontwerper, drukker en zetten nu al hun ervaring in bij het maken van exacte replica's.

bezoek onze decor en setdressers afdeling

Door middel van een historisch correct decor en authentiek aangeklede sets creëren onze medewerkers als geen ander de sfeer van het verleden.
Al voordat u ze bij een project betrekt hebben zij hun onderzoek al gedaan, in hun eigen tijd verzamelen zij foto's, voorbeelden, attributen, etc.
Wij bouwen sets alsof ze echt bewoond worden, onze sets zijn geen sets, ze zijn een stukje levende geschiedenis!

Onze decorbouwes en setdressers werkte al mee aan films als 'Pietje Bell', 'Kruimeltje', 'De Tweeling', en Oscar winnaar 'Karakter', tv producties als 'Toen was geluk nog heel gewoon', 'Wonderen Bestaan' en evenementen als 'Dordt in Stoom', 'Monumentenweekend' etc.

Verschillende mensen binnen het HAB3045 hebben een passie voor de muziek uit de jaren '30- '40's.
Wij bieden u onderzoekers die voor u oude muzieknummers tevoorschijn kunnen halen uit de archieven, we bieden complete Big Bands en Hot Swing orkestjes die de muziek van toen perfect kunnen naspelen maar ook eigen composities kunnen maken in de stijl van toen.
Alles betreffende muziek uit de jaren '30-'40 kunnen wij leveren.

(klik op de foto voor meer informatie)

Elles

Bij 30-45 heeft zich een aantal onderzoekers aangesloten, mensen met een passie voor deze periode en ook ervaring bij het uitzoeken van de meest ongewone onderwerpen.
Wilt u iets specifieks weten, moet er flink wat onderzoek gedaan worden op hoog niveau, moeten er geheimen uit archieven gevist worden...dan kunnen zij u helpen.
Vaak zijn onze onderzoekers ook nog gespecialiseerd in een bepaald onderwerp, moderne media, de effectenbeurs in oorlogstijd, mode, muziek, etc.
Hierdoor werken zij sneller, gemotiveerder en vooral met passie!

(klik op de foto voor meer informatie)

Bij het maken van een oorlogsfilm of documentaire met een militair historisch onderwerp is een goede adviseur onmisbaar, iemand die alles weet over militaire tactieken en regels van toen, de uniformen, de wapens, strategieën, etc, etc.
Bij het HAB hebben we verschillende adviseurs die u hiermee kunnen helpen, maar daarnaast hebben zij ook allen ervaring met het uitbeelden van soldaten uit het verleden voor musea, op evenementen, etc.
Zij weten de details die men niet in de boeken vind!

Marco, gespecialiseerd in Geallieerde Britse Drill en Geschiedenis Arjen, gespecialiseerd in het Nederlandse leger 1939-1940

Wij bieden u een unieke fotograaf, onze Károly Almos maakt ouderwetsche foto's met zijn bijzondere camera's en draagbare donkere kamer, net zoals men in de jaren '30 op straat tegen kwam.
Károly Almos is de enige fotograaf die nog met een echte magnesiumflits werkt als lichtbron. Met een antieke houten camera maakt hij sepiakleurige foto's.
Wilt u voor een film historische foto's die er echt oud uit zien, zoekt u voor een museum reproducties van een oude foto, wilt u op uw feest of premiere uw gasten een mooie oude foto meegeven of wilt u gewoon een ouderwetsche foto van uwzelf?
Dan is mijnheer Almos de juiste persoon.

(klik op de foto voor meer informatie)

Marloes poedert haar neus

Iedere generatie heeft wel zo zijn eigen ideeën over wat mooi en lelijk is.
De mensen uit de jaren 30-45 droegen hun haar heel anders dan wij vandaag, ook qua make-up had men weer een hele andere smaak!
De medewerkers van onze afdeling Kapsels/Visagie hebben dit thema dan ook grondig bestudeerd, geanalyseerd en veel zelf uitgeprobeerd.
Als u hen bij uw productie betrekt hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het uiterlijk van uw acteurs, ze zullen er Historisch Correct uitzien.

Als u voor een tentoonstelling, filmopname of museum eens iets bijzonders wilt kunt u bij ons een maquette, model of minatuur laten bouwen rondom een historisch thema.
Klik op de fotos om te zien wat onze model- en minatuurbouwes zoal kunnen.