Klik op de radioknoppen om de uitzendingen te starten!

Niets zet zo snel een tijdsbeeld neer als muziek, enkele noten klinken en we zijn terug in het verleden.
Verschillende mensen binnen het HAB3045 hebben een passie voor de muziek uit de jaren '30- '40's.
Zoekt u een specifiek nummer, wilt u de achtergronden weten van een bepaald optreden of artiest of zelfs als u een muziekstuk wilt laten componeren en opnieuw opnemen, dan kunnen wij u helpen.
Wij hebben historici, researchers en verzamelaars die alles weten van de muziek van toen maar ook hebben we muzikanten, bands en artiesten die voor u die prachtige muziek weer tot leven kunnen wekken.
Wilt u voor uw bevrijdingsfeest een echte Amerikaanse Big Band zoals die optrad tijdens de oorlog en die muziek speelt van Glenn Miller, dan kunnen wij die voor u regelen.
Zoekt u een klein orkestje voor in die donkere rokerige kroeg uit die belangrijke scene in uw film of juist een onschuldig populair bandje voor op de reunie van de HBS, klas van 1939?
Wij kunnen u helpen.

In ons eigen archief alleen al bevinden zich duizenden originele muziekopnames uit de periode 1935-1945 maar ook unieke radioopname's, klik maar eens op de 3 radioknoppen op de oude radio hierboven.

Op deze pagina kunt u meer te weten komen over de muzikanten, artiesten en onderzoekers die voor u aan de slag gaan.

Klik op een van de foto's om meer te weten te komen over de artiesten.

 

De Radio

Bill Baker's Big Band is gespecialiseerd in het spelen van de herkenbare Big Bandmuziek uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.
Ze spelen onder andere de muziek van grote namen als Glenn Miller, Duke Ellington, Harry James, Tommy Dorsey, Benny Goodman en Count Basie. Deze band heeft opgetreden met Vera Lynn en was speciale gast op het Glenn Miller festival in Iowa, USA.
Onmisbaar voor uw bevrijdingsevenementen!

Hot Club de Frank

De Hot Club de Frank is één van de belangrijkste Nederlandse swingorkesten, niet alleen door de goede muziek en de originele arrangementen, maar ook door de spetterende optredens. Het orkest speelde op de belangrijkste podia, waaronder het North Sea Jazz Festival en het Montreux Jazzfestival.
Daarnaast is het een van de weinige hedendaagse bands die in hun repertoire ook de populaire Nederlandse muziek uit de jaren 30-40 hebben en deze ook op authentieke wijze kunnen spelen!

Leest u vooral ook even over ons nieuwe project;

 

We hebben ook gewerkt voor;

Filmopnames documentaire Nederlands Verzet
Optreden in museum betreffende vervalsen persoonsbewijzen
Verschillende optredes museum Overloon
AVRO TV

"Guten Morgen Herr Soldat" film KRO wonderen bestaan
Herdenking capitulatie wageningen
Museum van de 20e eeuw
Gezondheid Festival Utrecht
MTV & John DoeWilly Derby & Ramblers - Ti-pi-tin (1938) extra uitzending nap aanval albanie (7 april 1939) Happy station met 'I like a nice cup of tea' (1937)