Ieder jaar wordt Monumenten Weekend gevierd, verschillende monumenten in Nederland openen dan hun deuren voor het publiek.
Fort Vechten, een 19e eeuws fort dat onderdeel uitmaakt van de Waterlinie, vroeg ons om samen met de VHM de geschiedenis van het fort weer tot leven te brengen.
Het koude lege fort bruisde opeens weer van leven, Nederlandse soldaten zoals die er in 1939 uit zagen, sliepen er op britsen, marcheerde rond en beelde het dagelijks leven van soldaten op zo'n fort uit.
Wij hebben voor dit evenement een compleet 'mobilisatie cafe' ingericht waar de soldaten maar ook het publiek kon genieten van een verfrissing in een historische omgeving.
'Met de tijdmachine naar het cafe', zoals een van de bezoekers het beschreef.
Alle details klopte, serveersters in historisch costuum, limonade uit oude flesjes met oude etiketten, een radiouitzending uit 1939 klonk uit het kleine radio'tje in de hoek, zakjes snoepgoed voor een paar cent en natuurlijk een ouderwetse inrichting met oa een portrest van Wilhelmina aan de muur.

Klik op een foto voor een grotere versie.

 

Een van onze serveersters schenkt een glas limonade in uit een beugelflesje met origineel jaren 30 etiket.

 

 

Twee van de uitbaters voor de ingang van het cafe.

 

De bar, overal hangen oude reclame's, een vitrine vol oude rookwaar en op de bar lucifers, limonade, pinda's, koeken en chocoladerepen te koop... allemaal door ons nagemaakte reproductie's.

 

Een duidelijker beeld op de bar, goed te zien zijn de door ons gemaakte reproducties die het publiek daadwerkelijk kon kopen.

 

Ook de service was vooroorlogs!
Hier ziet u ook de door ons nagemaakte Luchtalarm chocoladerepen.

We hebben ook gewerkt voor;

Filmopnames documentaire Nederlands Verzet
Optreden in museum betreffende vervalsen persoonsbewijzen
Verschillende optredes museum Overloon
AVRO TV

"Guten Morgen Herr Soldat" film KRO wonderen bestaan
Herdenking capitulatie wageningen
Museum van de 20e eeuw
Gezondheid Festival Utrecht
MTV & John Doe